Unboxing :: BOPS / September 2017

Откога чакам да напиша това заглавие, ако знаете хахаха Козметичните кутии отдавна не ме впечатляват с кой знае какво и затова много отдавна спрях да ги поръчвам. Е, позатрупах се и с доста излишна козметика, та това беше и друга причина, поради която реших, че не е нужно да харча всеки месец по 15-20 евро за кутия, вместо да си купувам каквото ми харесва.
С книгите обаче НЯМА как да се затрупаш с излишни! Те са това, което мога да купувам постоянно и винаги трябва да имам опции за нови книги за четене. Затова изключително ме хвана яд, че живеех в чужбина и не можех да си поръчам някоя българска книжна кутия (не, че те са много 😉 )

BOPS_September2017_Unboxing

Да, обаче ето, че вече съм на българска територия за може би около година и нямах колебания коя ще кутията, която ще поръчам. Тук съм от юли, но пропуснах два месеца поради други причини, а и четенето беше останало на много заден план. Като въодушевен първокласник обаче, поръчах септемврийската кутия BOPS и чаках чинно 15-и септември. Е, тя дойде на 17-и, но това няма значение.
Първо, искам да отбележа, че има вариант BOPS да бъде поръчвана до чужбина, но пощенските разходки до Германия биха вдигнали цената на кутията доста, а и ще я получавам има няма седмица-две след всички останали, така че прецених, че не мога да си позволя да дам повече пари, отколкото мисля, че такава абонаментна кутия заслужава.

В този пост ще бъда напълно искрена с вас. Поръчах BOPS поради две причини. Едната е, че когато вляза в книжарница винаги се чудя и мая коя книга да взема. Какво ми се чете, какво ще ме грабне и в повечето случаи нямам много време за тези разсъждения, защото посещавам книжарниците ръка за ръка с дребен Ураган, който не може да седи и 3 секунди на едно място. Обикновено “пазаруването” приключва с мен, търчаща след Лора, събираща книги от пода, за да ги върна по рафтовете и междувременно грабвайки 1-2 интересно изглеждащи корици. Отново тичайки след Лора, буквално хвърлям парите на касата, прибирам от земята още 5-6 неща, хвърлени там от дъщеря ми и излитаме през главния вход като стадо бизони в преселнически период. Така де, с 200! 😀
Та идеята да получа книга, която да ме изненада и която евентуално да разшири кръгозора ми, ме грабна много.

BOPS_September2017_Unboxing-2
Втората причина, поради която поръчах BOPS е огромната симпатия, която тая към Алекс и Райс от ‘Четат ли двама’ (мисля, че всички знаят кой стои зад кутията). И двамата са изключително лъчезарни, усмихнати и много мили, а малкият им син е тотален разкош. Трябва да призная, че заради Алекс и Райс мноооооого често ме спохожда мисълта да правя видео ревюта на книги, но уви – хейтът, който цари в YouTube средите все още ме спира и вероятно ще ме спира цял живот от правенето на видеа. А и все пак пишейки, мисля че се изразявам в пъти по-добре.
Тук е мястото да отбележа – НЕ познавам нито Алекс, нито Райс лично. Но гледам видеата им с интерес и на база на тях съм създала мнението си за тях 🙂

••••

Да се върнем на кутията!
Няма да се обяснявам излишно какво представлява и колко струва. Само ще отбележа, че с доставката до Пловдив, платих 31 лева и стотинки, което беше леко неприятна изненада… Винаги съм твърдяла, че услугите на Еконт са доста високо платени, за не особено добра работа (имала съм случаи с объркани пратки, забавняне и прочее) и честно казано, 6 лева ми се досвидяха за достаката. Но ги платих и пак ще ги платя, защото ще поръчам BOPS отново. И моля, ако някой служител на Еконт чете тези редове – искам си усмивката, която пишеше в СМС-а, че дължа. Аз бях толкова усмихната, а куриерът ви ме гледаше все едно съм му изяла таратора с вилица… Благодаря много за вниманието! (не че някой от Еконт чете тези редове, но все пак хахахах)

Кутията, Мери, кутията!!!

Та, като оставим настрана скъпата доставка, смятам, че цената на кутията е напълно разумна за нещата, които са вътре и все пак наистина малката печалба, която Алекс и Райс трябва да осъществяват. Не можем да си кривим душата. Всичко се прави за печалба, на мен това ми е ясно. И аз, ако отворя литературно кафене един ден, няма да е само, за да пръскам усмивки, нали трябва и да се храним 😉
Много ми хареса червената тематика на кутията, много ми е есенна (ще помоля за октомври нещо по-така оранжевко, моляяяяяя) и много топла и с отварянето ме обзе ентусиазъм за идващите студени дни.

BOPS_September2017_Unboxing-3
Първото, което видях беше цитатът на Албус Дъмбълдор от Хари Потър и бях на седмото небе, че в първата кутия, която получавам, има нещо от любимото ми момче. Радостта ми се изпари малко бързо, след като видях, че цитатът е принтиран върху мешка, която няма да ползвам най-вероятно изобщо. Не харесвам подобни торби, но пък на второ четене – ще ми дойде добре за пазаруване, тъй като не заема много място в чантата. Така, че все пак може би ще й намеря приложение.

BOPS_September2017_Unboxing-4
Следващото, което видях, веднага реших, че ще бъде страхотен декор за снимките на книги за Инстаграм (който да, занемарила съм жестоко напоследък, но обещавам да съм по-активна). Чак тогава видях, че това е всъщност тетрадка, а аз обожавам тефтери и тетрадки и просто да пиша ли пиша, така че палци нагоре за тази красота 🙂

BOPS_September2017_Unboxing-5

И тъкмо да ревна, че в кутията има само 3 неща, там някъде на дъното й видях малките стикерчета за писма/планери/книгоразделители. Сууупер сладки са! Ама наистина. Лошото е, че писането на писма отдавна е излязло от мода (а мноооого обичах да пиша и да получавам), и че нямам планер (пробвах! наистина, около 1000 пъти поне и total fail), та освен отново за снимки, ще помисля за какво друго бих могла да ги използвам (освен за 1001ви път да пробвам да водя органайзер?).

BOPS_September2017_Unboxing-6

И добрееее, де, стигаме до книгата. ‘Жестокост’ на Скот Бергщром, издавана от Егмонт. Именно затова говорех, когато казах, че бих се радвала на книга, която да разшири обсега ми на четене, да ме изненада (надявам се приятно) и дори да ме предизвика. Вероятно в книжарницата нямаше да обърна голямо внимание на именно това заглавие, но трябва да отбележа, че корицата е много готина, а историята е от тези, които бих гледала на филм. Така, че за мен книгата на този етап е попадение. Дали реално ще ми хареса – ще прочетете в бъдещо ревю.
Освен това – много добре пасва на темата на кутията “Неочаквани уроци”, защото главната героиня в книгата определено трябва да научи някои неща по непредсказуем начин.

••••

Ta, равносметката ми е, че кутията е страхотна изненада и очакването да я получа и отворя, ми напомни приятните емоции, които изпитвах при всяко очакване на козметичните кутии. А мисълта, че домашната библиотека се разраства – е още един плюс, който ме радва. Създаването на хубави емоции е от изключителна важност за мен и BOPS успя да направи това. И макар да смятам, че това не е най-добрата им кутия (предишни издания са били доста впечатляващи), ще поръчам и в следващите месеци, защото усещането е готино, усмивката ми е широка, а щом нещо ми харесва, обичам да си го причинявам редовно :))))))))

Усмивки,
Мери

One thought on “Unboxing :: BOPS / September 2017

  1. Привет, Мери! Аз винаги се усмихвам, когато видя, че има нещо ново от теб, особено в този блог :))). Харесва ми колко си обективна и напълно откровена в този пост (не че не си по принцип), но при отварянето на кутии не винаги е така

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s