November Wishlist

Още не съм приключила с четенето на книгите, които си купих в последните месеци, но ето, че имам и “скромен” списък с желания за месец ноември – какво да купя от новите, а и по-старите заглавия. Тъй като след Нова година едва ли ще имам възможността да купувам толкова често книги, а все пак ми се иска да намирам време да чета, реших че сега е моментът, в който да си купя каквото съм си набелязала.

BookWishlistNovember

Истината е, че в последните няколко дни постоянно попадам на книги, които искам да притежавам.  Да не кажа, че всеки ден издателствата, които следя във ФБ, пускат нови и невероятно изкушаващи заглавия, които просто мира не ми дават. Вероятно до края на месеца списъкът ще се увеличи, ноооо ето и моите фаворити засега.

Започвам всъщност с най-дългоочакваното от мен заглавие. “Origin” на Дан Браун най-накрая си има български превод и дата, на която ще се появи – 27 ноември. Няма да съм първата в книжарницата, но определено още в този ден ще направя всичко възможно да се намеря копие. Умирам за книгите на Дан Браун, мисля че вече съм споделяла това. И когато преди две седмици в една от книжарниците ми казаха, че вероятно преводът ще се появи чак за Коледа, изпитах огромно разочарование. Но ето, че издателство “Бард” пусна много хитро кодирано съобщение с датата на седмата книга на автора. Ииии сега още по-трудно спя хахаха

♦♦♦

На следващо място две книжки от ИК “Хермес”. “Истории за момичета-бунтарки” и “Коледни пожелания и бисквитени целувки”. Коледната украса у дома е вече строена в редици и очаква единствено моя милост да се заеме с аранжировката, което неминуемо води до желанието ми за коледни филми и книги. “Коледните пожелания” е на пазара от 2 ноември, но на 4 ноември я търсих в няколко книжарници и така и не я намерих. Вече обаче трябва да е налична, така че още в следващите дни ще я потърся отново. Бунтарките и те са вече налични, доколкото ми е известно, така чееее…. парите за коледни подаръци на близки и приятели, май ще отидат за книги хахахахаха
♦♦♦

“Последното раздаване” на Майкъл Добс (издателство Сиела) е също в списъка ми с желания, след като първите две книги бяха основното ми четиво в последния месец и половина. Просто трябва да затворя тази поредица.

♦♦♦

“Двор от крила и разруха” на Сара Маас (издава Егмонт) е последната книга от най-голямото ми откритие тази година, а именно поредицата Дворове на авторката. Признавам си без бой, че се наложи изключително дълго убеждаване от страна на любимата ми Рали, докато започна да чета книгите. И ето, че ги прочоетох в рамките на една седмица и двете предходни издания. Оттогава изключително нетърпеливо си чакам третата книга. Толкова нетърпеливо си чаках единствено книгите за Хари Потър. Така че на 25 ноември още една книжка ще бъде добавена към колекцията ми.
В интерес на истината не по-малко е желанието ми да се сдобия с новите корици на Хари Потър-ската поредица и днес вече поръчах първите две (ууупс!!!) хахахха Вероятно звучи нелепо за заклет Хари Потър фен, който дълго време обмисляше с кое име от книгите да кръсти първо едната, после другата си дъщеря, но илюстрованите издания не ме влекат. Не ме анатемосвайте. Намирам картинките за ужасящо ужасни. Не съм художник и не съм критик, но за мен са грозни. Затова пък ми писна да си препрочитам книгите в е-вариант и реших да ги поръчвам една по една (или две по две хаха). (Къде са старите ми оригинални издания, е тема, която не искам да засягам, Дълга, широка и не особено приятна хахаха)


Без да съм категорична, мисля че това са основните заглавия, които просто трябва да си купя този месец. И не просто да ги купя, но и все пак да ги прочета. Защото са все книги, които безкрайно ме интригуват и нямам търпение да сложа ръчичките си върху тях хахахах

А вие кои заглавия искате да притежавате този месец? Очаквате ли нещо с голямо нетърпение?

Усмивки,
Мери

4 thoughts on “November Wishlist

 1. Ех, че хубаво! В събота заведох Хари в книжарница и си бях казала, че ще купя само по една книга за децата – Хари реших да избере сам, исках да видя какво ще го грабне, на Стефан бях набелязала една отдавна. Видях бунтарките непрежно подредини до косата и едва се спрях (и не само за нея де), но нямах възможност.

  Иначе искам №5 от Хари Потър с новите корици, отказвам да чете електронно, колкото и глупаво да е. От Рали видях “Завинаги само твоя” и си я купих миналия месец, но още не съм я започнала. Харесах си и “Музата” на Джеси Бъртън, но си намерих “Миниатюристът” за киндъл и първо нея ще прочета… Не са само тези, разбира се, но тези са ми най-най!

  Liked by 1 person

  1. Аз отдавна оставям Лори сама да си избира книжките и в 90% от случаите, решението ми се оказва печелившо, защото госпожицата вече идва с книжка, наставя се до мен, гуши се и си четем. Е, Всичко трае около половин час, но е прекрасно начало!

   “Завинаги само твоя” е от книгите, които хем искам да взема, хем не. Като я прочетеш, ще чакам и твоето мнение.
   Напълно те разбирам за Хари. Той просто НЕ трябва да се чете в електронен вариант, защото магията е наполовина. Аз сега започнах да поръчвам иначе новите корици и ще ги чета и поръчвам, докато не ги проимам всички хаха Луд умора няма 😀

   Liked by 1 person

  1. Предвид факта, че парите ми летят за чаши и коледни декорации, може би няма да е зле да си запишеш хаха Няма да успея да обруля всичко, ноооо до края на месеца има още време 😀

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s