MovieTime: 10 разпускащи филма, които да гледате тази Коледа

На идеята за този пост попаднах във Фейсбук, но филмите, които бяха описани там, с изключение на 1-2 не ми се сториха особено разпускащи и определено не много Коледни (макар, че и аз няма да се спра само на Коледни филми 😆 )
Затова реших да споделя филмите, които аз бих гледала в оставащите 15 дни до Коледа. Спокойно, “Сам вкъщи” *въпреки, че е класика за този сезон* не фигурира в тях 😀

RelaxingMoviesToWatch

Далеч съм от мисълта, че ще предложа нещо ново на вниваманието ви, защото всеки един от филмите, за които говоря в този пост съм гледала по 5-6, а някои и повече пъти. Но пък мога да ви припомня някой забравен филм, с който да се разведрите този следобед. Или следващия уикенд, или когато вие предпочетете.

“Чудото на 34-а улица”

Без значение коя от трите адаптации. Аз лично предпочитам малко по-съвременната, от 1994 година. Отново класика за коледния сезон, но филм, без който не минавам всяка година. Струва ми се обаче, че много малко хора биха го гледали заради предимно детската нишка в историята, но действа много разтоварващо и е прекрасен начин да прекарате снежния следобед днес.

 

“Договор за Дядо Коледа”

Тим Алън е просто блестящ в ролята си на новоназначения дядо Коледа, след като става причина за изчезването на белобрадия старец. Или поне той така си мисли и се захваща с непосилната задача да осигури Коледа на децата по света, не без известни съмнения и дори категорични откази. Отново не особено оригинален филм за сезона и вероятно повечето от вас са го гледали, но това само ще ви убеди в причината, поради която попада в тази класация. На мен лично ми е много любим.

 

“The big Wedding”

Нищо общо с Коледа, дори напротив – ще ви донесе носталгия по лятото. Но много забавен и разпускащ филм с интересни обрати и предизвикващи позиви на див смях случки. Любимият ми Робърт Де Ниро в компанията на брилянтната Даян Кийтън, не по-малко страхотната Сюзън Сарандър, Робин Уилямс, Катрин Хейгъл, Аманда Сейфрид и още куп талантливи актьори, които се нагърбват със задачата да ни осигурят час и половина релаксиращо и зареждащо спокойствие.

 

“Love actually”

Просто няма как без този филм, съжалявам. Дори смятам, след като приключа този пост, да си го пусна. Толкова много страхотни артисти, толкова красиви и дори леко тъжни истории, но с толкова много заряд и положителна емоция. И не на последно място – Алън Рикман. Много харесвам този човек и още ми става тъжно от загубата му.

 

Harry Potter Marathon

Мислехте ли, че няма да включа маратон с Хари Потър за Коледа? Ако сте ги го помислили, значи току-що влизате в блога ми и никога не сте чували за мен.

“Mamma Mia”

 

Ако има филм, който ме зарежда за отрицателно време с положителни емоции и лепва усмивка на лицето ми, това е Mamma mia. Огромен фен съм на музиката на АББА и мисля, че и преди съм писала, че са в състояние да оправят всяко мое настроение,  а още първите акорди на която и да е тяхна песен, ме карат да танцувам. Затова не е чудно, че харесвам и филма. Не по-малка роля за доброто ми настроение имат прекрасните Мерил Стрийп и Колин Фърт, както и любимият ми Пиърс Броснън, особено с толкова лежерното му фалшиво пеене. Започвам със сълзи на очи да се смея. А лято, лазурно море и Гърция, са просто допълнителен бонус за доброто ми настроение, дори когато навън е -2 и трупа сняг.

 

The Da Vinci Code

Предвид любовта ми към Дан Браун (скоро ревю за “Произход”) и още по-голямата ми любов към Том Ханкс, който заедно с Дензъл Уошингтън, се нарежда в топ 3 на любимите ми актьори, не мога да пропусна филм с негово участие. И тъй като само преди няколко дни гледах “Ангели и Демони”, реших да включа в този пост “Кодът на Да Винчи” и тези дни ще си го припомня и аз.
Интересен факт: Знаете ли, че Том Ханкс е изпълнителен продуцент на Mamma mia? 

 

How to lose a guy for 10 days

 

Романтичните комедии, пълни с небивалици са ми любими и не намирам нищо по-отпускащо и незатормозяващо от тях, затова си позволявам да включа този филм в малката си класацийка. Много свеж, леко (добре де, много) глуповат, но в крайна сметка изключително лежерен.
Кейт Хъдсън е толкова сладка, че бих я гледала по всяко време. За мен тя е просто the ultimate positive person и няма как да е иначе, след като е дъщеря на най-широко усмихната актриса Голди Хоун :))))

 

The Devil wears Prada

Споменах ли, че Мерил Стрийп е разкош! Много харесвам и Ан Хатауей, така че Дяволът носи Прада е винаги добро попадение. Мисля, че доста от по-кифленски настроените ми читателки биха се съгласили с това твърдение хаха
Между другото, книгите на Лорън Уайзбърг (по една от които е правен филмът), са също много добро средство за разпускане и са сред любимите ми. Супер много се зарадвах онзи ден, когато открих и една, която не съм чела хихи

 

Pretty woman

Джулия Робъртс и Ричард Гиър са моята любима екранна двойка ever! А филмът е повече от класика. И най-хубавото – веднага след това може да си пуснете и Булката-Беглец и да им се насладите за още 2 часа и така да прекарате общо 4 часа в забавление с прекрасната им актьорска игра и да забравите за стреса. Гарантирано. Разбира се, че от мен


В интерес на истината, мога да пиша до безкрай за филмите, които ме разпускат и които бих гледала преди Коледа, че и по всяко време на годината. Да не говорим, че съм заредила на лаптопа десетина от любимите ми романтики (в коледен дух, разбира се) на Hallmark и редувам четенето на книжки със запяне на филмчета.

Ще се радвам и вие да ми припомните някои любими филми, пък нищо чудно сред вашите любимци да открия нещо, което не съм гледала 👀

Усмивки,
Мери

 

 

One thought on “MovieTime: 10 разпускащи филма, които да гледате тази Коледа

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s