За книжките, чая и поредния ми блог

Здравейте. Казвам се Мери и съм… среднощен книгоман. Четец? Четящ? Четящата посред нощ? Кое е правилното? 😀
От 6 години списвам бюти блог (моля, моля, не съм точно кифла, почти се доближавам обаче), а ето че с огромно вдъхновение започвам и book blog. Отново – как е правилно да се каже?! Моля, не ме отписвайте от общността преди да сте прочели няколко поста.

Няма да обяснявам защо правя отделен блог, така ми харесва и точка! 🙂 Но ще ви кажа какво чета (предимно): Агата Кристи (прекарах 9-месечна бременност в компанията на Еркюл Поаро и плаках, когато умря); Хари Потър (не съм сигурна точно колко години станаха, откакто започнах да чета Хари; всъщност от както излезе до сега (вече съм на 31) всяка година по три пъти прочитам поредицата); чиклит романи (ето, казах ви, доближавам се до средностатистическата кифла; любимата ми чиклит авторка е Александра Потър; имам явно големи влечения към хора с името Потър); Иван Вазов (ех, че странно се нареди Дядо Вазов до гореизброените, но Под Игото е любимата ми книга EVER), Ерих Кестнер (любим автор от детството, който чета и на едногодишната си дъщеря) и между всички тези се намира някой друг крими-мистериозен роман, който да грабне вниманието ми. Чета по минимум три книги едновременно; чета МНОГО бързо (два дни, ако книгата ми хареса) и чета предимно нощно време (не е случайно заглавието на блога)…. През останалото време се грижа за 2-годишната си дъщеря и съм в тръпнещо очакване на второто ни диваче.

 

Така, толкова засега. Повече за мен – ще разкривам постепенно в следващи постове, но искам да знаете, че имам ОГРОМЕН ентусиазъм за този блог, какъвто не съм имала за другите си два 😀
ПС: Още няколко неща за мен:

Не мога да чета без чаша ментов чай;
Обожавам да отварям скоби, докато пиша;
Малко, добре де, много съм разпиляна;
НЕ съм сериозна, така че спестете си коментари от типа: “Несериозно е да се каже еди-какво-си”
Страдам от логорея в писмена форма (започна ли да пиша, положението излиза от контрол!)
А, да, бивш журналист съм, така че ако допускам грешки в писането, моля не ме щадете! Нямам право на такива!
Обичам да слагам и по няколко послеписа 😀

Надявам се, че ще прекарваме прекрасни минути заедно! Ииии, моля всеки, който остави коментар, да напише кои блогове за книги веднагически да добавя към листата си за четене.